Ra­bar­ber-aman­del­taart met si­naas­ap­pel

In plaats van appel stop in deze taart rabarber en sinaasappel. Verrukkelijk toetje!

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 494 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht In plaats van appel stop in deze taart rabarber en sinaasappel. Verrukkelijk toetje! 8 stuks
3 65

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (ø 20 cm )

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de halve sinaasappel uit. Snijd de rabarber in stukjes. Schep de rabarber mer de helft van de sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker om in een kom.
  2. Klop in een andere kom 175 g boter, 150 g basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een crèmekleurige massa. Maal de amandelen. Klop de eieren erdoor. Klop de gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor.
  3. Doe het beslag over in een ingevette vorm, strijk de bovenkant glad. Laat in een zeef de rabarber uitlekken en verdeel over het beslag. Bak de taart in de oven ca. 20 min. Smelt intussen de rest van de boter.
  4. Meng de rest van de sinaasappelsap, 1 el suiker en de geschaafde amandelen erdoor. Schakel de oven terug naar 175 °C. Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 494 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Rabarber-amandeltaart met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber-aman­del­taart met si­naas­ap­pel

1
1
  • 1 sinaasappel
  • 750 g rabarber
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de halve sinaasappel uit. Snijd de rabarber in stukjes. Schep de rabarber mer de helft van de sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en vanillesuiker om in een kom.

2
2
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 150 g zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 125 g blanke amandelen
  • 125 g zelfrijzend bakmeel

Klop in een andere kom de boter, de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een crèmekleurige massa. Maal de amandelen. Klop de eieren erdoor. Klop de gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor.

3
3
  • 25 g zachte boter

Doe het beslag over in een ingevette vorm, strijk de bovenkant glad. Laat in een zeef de rabarber uitlekken en verdeel over het beslag. Bak de taart in de oven ca. 20 min. Smelt intussen de rest van de boter.

4
4
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 45 g amandelschaafsel

Meng de rest van de sinaasappelsap, 1 el suiker en de geschaafde amandelen erdoor. Schakel de oven terug naar 175 °C. Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.