Hang­op

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak een theedoek vochtig en leg in een vergiet. Hang het vergiet in een kom of pan. Schenk de yoghurt erin en laat ca. 8 uur in de koelkast uitlekken. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel. Laat op een bord afkoelen.
  2. Giet de yoghurt in een kom. Roer de crème fraîche, honing, appelsap en kaneel erdoor. Vorm met twee lepels ovale bolletjes en schep deze op borden. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestuif licht met poedersuiker.

Tip:

Vers fruit smaakt ook verrukkelijk bij hangop. Aardbeien bijvoorbeeld, of mango. Maar ook in wat sinaasappelsap geweekte abrikozen. Snijd het fruit in stukjes of pureer het vruchtvlees met wat honing. Schep de hangop in glazen en wissel af met een laagje krokante muesli en een laagje fruit(puree).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hangop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hang­op

1
1
  • 1 liter volle yoghurt

Maak een theedoek vochtig en leg in een vergiet. Hang het vergiet in een kom of pan. Schenk de yoghurt erin en laat ca. 8 uur in de koelkast uitlekken.

2
2
  • 45 g amandelschaafsel

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel. Laat op een bord afkoelen.

3
3
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el bloemenhoning
  • 2 el appelsap
  • 1 el kaneel

Giet de yoghurt in een kom. Roer de crème fraîche, honing, appelsap en kaneel erdoor. Vorm met twee lepels ovale bolletjes en schep deze op borden.

4
4
  • 1 mespunt poedersuiker

Verdeel het amandelschaafsel erover en bestuif licht met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.