Hang­op met ge­gril­de si­naas­ap­pel

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • keukenmachine
  • kleine lage overschaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Theedoek in vergiet leggen en vergiet in kom hangen. Yoghurt in theedoek schenken en ca. 8 uur laten uitlekken.
  2. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mes partjes tussen vliesjes uitsnijden. Babbelaars (in keukenmachine) fijnhakken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sinaasappelpartjes in ovenschaaltjes leggen. Honing erover scheppen. Schaaltjes met twee tegelijk onder hete grill schuiven en sinaasappels in ca. 2 minuten warm laten worden. Met twee eetlepels grote ovale bergjes (quenelles) hangop op gegrilde sinaasappels scheppen. Gehakte babbelaars erover strooien.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.