Avo­ca­do-ba­naan­milk­sha­ke

Een traktatie! En je krijgt in één keer je dagelijkse portie fruit binnen.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een traktatie! En je krijgt in één keer je dagelijkse portie fruit binnen. 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of staafmixer
  • hoge glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de banaan en avocado in stukken en pers de citroen uit. Pureer de banaan en avocado met het citroensap in de blender of met de staafmixer tot een gladde massa.
  2. Voeg het ijs, de melk, vanillesuiker en kaneel toe en meng tot een schuimige massa. Verdeel de milkshake over hoge glazen en steek er rietjes in.

kookstaptip:

Een handig trucje: gebruik bevroren bananen. Pel de bananen, snijd ze in stukken en leg op een plastic bord of dienblad enkele uren in de diepvries. Verpak de bevroren banaanstukken in een diepvriesdoos om later in de milkshakes te gebruiken. Ze blijven zo enkele weken goed. Ontdooien is niet nodig, de shakes worden zo extra koud.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Avocado-banaanmilkshake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do-ba­naan­milk­sha­ke

1
1
  • 2 bananen
  • 1 rijpe avocado
  • 2 citroenen

Snijd de banaan en avocado in stukken en pers de citroen uit. Pureer de banaan en avocado met het citroensap in de blender of met de staafmixer tot een gladde massa.

2
2
  • 2 bollen vanilleroomijs
  • 600 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl kaneel

Voeg het ijs, de melk, vanillesuiker en kaneel toe en meng tot een schuimige massa. Verdeel de milkshake over hoge glazen en steek er rietjes in.

kookstaptip:

Een handig trucje: gebruik bevroren bananen. Pel de bananen, snijd ze in stukken en leg op een plastic bord of dienblad enkele uren in de diepvries. Verpak de bevroren banaanstukken in een diepvriesdoos om later in de milkshakes te gebruiken. Ze blijven zo enkele weken goed. Ontdooien is niet nodig, de shakes worden zo extra koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.