Avo­ca­do- of ba­na­nen­ijs

Hebben ze zin in ijs? Goed nieuws: je maakt het tegenwoordig gewoon zelf, en hebt niet eens een ijsmachine nodig.

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Hebben ze zin in ijs? Goed nieuws: je maakt het tegenwoordig gewoon zelf, en hebt niet eens een ijsmachine nodig. 20 stuks
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Staafmixer
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de avocado's overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Of: pel de bananen. Snijd de avocado of bananen grof, doe in een kom en pureer glad met de staafmixer (of gebruik een blender of keuken machine). Pers de citroen uit. Voeg het citroensap, de melk, slagroom en suiker toe aan de banaan en meng tot een glad mengsel.
  2. Giet het mengsel in een laag bakje en zet ca. 2½ uur in de vriezer. Pureer het ijs, als het bevroren maar nog niet keihard is, met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
  3. Zet terug in de vriezer om op te stijven (dat duurt nog ca. 2½ uur) en serveer.

combinatietip:

Lekker met frambozen en gedroogde koekjes; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

serveertip:

Oude cake en koekjes kun je prima drogen. Verkruimel ze en bak ze op de laagst mogelijke temperatuur in de oven tot ze knapperig zijn. Lekker op dit dessert, of op yoghurt en fruit.

bewaartip:

Je kunt het ijs afgedekt in de vriezer tot 3 maanden bewaren.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Avocado- of bananenijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do- of ba­na­nen­ijs

1
1
  • 4 rijpe avocado's of bananen

Snijd de avocado's overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Of: pel de bananen.

2
2

Snijd de avocado of bananen grof, doe in een kom en pureer glad met de staafmixer (of gebruik een blender of keuken machine).

3
3
  • ½ citroen
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 125 g suiker

Pers de citroen uit. Voeg het citroensap, de melk, slagroom en suiker toe aan de banaan en meng tot een glad mengsel.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4

Giet het mengsel in een laag bakje en zet ca. 2½ uur in de vriezer.

5
5

Pureer het ijs, als het bevroren maar nog niet keihard is, met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.

6
6

Zet terug in de vriezer om op te stijven (dat duurt nog ca. 2½ uur) en serveer.

combinatietip:

Lekker met frambozen en gedroogde koekjes; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

serveertip:

Oude cake en koekjes kun je prima drogen. Verkruimel ze en bak ze op de laagst mogelijke temperatuur in de oven tot ze knapperig zijn. Lekker op dit dessert, of op yoghurt en fruit.

bewaartip:

Je kunt het ijs afgedekt in de vriezer tot 3 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.