Ame­ri­kaan­se pan­ca­kes

Pannenkoeken als ontbijt? Wat ons betreft elke dag. Zo maak je ze zoals in Amerika.

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans ontbijt Pannenkoeken als ontbijt? Wat ons betreft elke dag. Zo maak je ze zoals in Amerika. 1 personen
4 122

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een beslagkom het bakmeel, de basterdsuiker en het zout. Maak in het midden van het bakmeel een kuiltje. Klop in een kom het ei los met de karnemelk. Schenk het eimengsel in het kuiltje en meng het geheel vanuit het kuiltje met een garde tot dik, glad beslag. Verwarm in een koekenpan boter op matig vuur.
  2. Schep de helft van het beslag in de pan. Draai de pan even rond zodat het beslag iets uitvloeit. Bak het pannenkoekje in ca. 2 min. per kant gaar. Bak van de rest van het beslag de tweede pannenkoek. Leg de pannenkoekjes op een bord en schenk de schenkstroop erover.
video

Ame­ri­can pan­ca­kes bak­ken

Kookles - 05:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Amerikaanse pancakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­kaan­se pan­ca­kes

1
1
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei
  • 100 ml karnemelk

Meng in een beslagkom het bakmeel, de basterdsuiker en het zout. Maak in het midden van het bakmeel een kuiltje. Klop in een kom het ei los met de karnemelk.

2
2
  • 1 el vloeibare boter

Schenk het eimengsel in het kuiltje en meng het geheel vanuit het kuiltje met een garde tot dik, glad beslag. Verwarm in een koekenpan boter op matig vuur.

3
3

Schep de helft van het beslag in de pan. Draai de pan even rond zodat het beslag iets uitvloeit. Bak het pannenkoekje in ca. 2 min. per kant gaar.

4
4
  • 1 el schenkstroop

Bak van de rest van het beslag de tweede pannenkoek. Leg de pannenkoekjes op een bord en schenk de schenkstroop erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.