Oma's Ame­ri­kaan­se chee­se­ca­ke

  • gebak
  • 12 stuks
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(867)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak 12 stuks
3 867

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in blokjes. Kneed het bakmeel, de bloem, 125 g basterdsuiker, boter, 1 ei en 8 g vanillesuiker met koele handen tot een soepel deeg.
  2. Vet de vorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2 cm. Pers de citroen uit.
  3. Splits de rest van de eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eidooiers in een andere kom. Roer de eidooiers om met de rest van de basterdsuiker, de rest van de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel.
  4. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven. Bak de cheesecake in ca. 50 min. gaar en goudgeel. Zet de cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor je het serveert; de taart is koud het lekkerst.

bereidingstip:

Eiwitten klop je het stijfst in een vetvrije kom. Die krijg je door 'm in te wrijven met de uitgeperste citroenhelften.

Tip:

Familierecept Allerhande 5 2007. 'Toen mijn schoonmoeder eind jaren zestig een aantal maanden in Georgia doorbracht, ontdekte ze de cheesecake,' vertelt Mieke van Zijverden. 'Ze vond het zo lekker, dat ze de taart zelf wilde leren bakken. Terug in Nederland verspreidde ze het recept over de Nederlandse tak, waarna het een ware familieklassieker werd.' Maaike, de dochter van Mieke, maakte jaren later de taart regelmatig tijdens haar studietijd. 'Ik vond het een geweldig recept, simpel en ongelofelijk lekker.' Nu maakt ze de cheesecake regelmatig samen met haar zoontje Sep.

serveertip:

De taart is koud het lekkerst.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oma's Amerikaanse cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oma's Ame­ri­kaan­se chee­se­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g koude boter
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g bloem
  • 125 g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 8 g vanillesuiker

Snijd de boter in blokjes. Kneed het bakmeel, de bloem, basterdsuiker, boter, het ei en de vanillesuiker met koele handen tot een soepel deeg.

3
3
  • 2 g koude boter
  • 2 g bloem

Vet de vorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg.

4
4
  • 1 citroen

Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2 cm. Pers de citroen uit.

5
5
  • 3 eieren

Splits de eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom.

6
6
  • 125 g basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 500 g kwark

Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de basterdsuiker, vanillesuiker, het citroensap en de kwark.

7
7

Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel.

8
8

Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven. Bak de cheesecake in ca. 50 min. gaar en goudgeel.

9
9

Zet de cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor je het serveert.

bereidingstip:

Eiwitten klop je het stijfst in een vetvrije kom. Die krijg je door 'm in te wrijven met de uitgeperste citroenhelften.

serveertip:

De taart is koud het lekkerst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.