Har­tig no­ten­brood

  • ontbijt
  • 15 stuks
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt 15 stuks
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodbakmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bakblik vullen met helft van volkorenmeel. Notenolie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van volkorenmeel erover verdelen. Suiker aan één kant van bakblik erbij doen, 1/2 el zout aan de andere kant. Gist in holletje in midden strooien (niet in contact laten komen met zout of honing, dat doet werking van gist teniet). Kaas, walnoten en pompoenpitten erover verdelen. Broodbakmachine inschakelen op programma voor gewoon of knapperig brood.

Tip:

Serveer dit notenbrood met (verse) groene pesto of een zachte basilicumboter. Hak 30 gram verse basilicum met 1 teentje knoflook heel fijn (in de keukenmachine). Meng er 125 gram boter en zout en peper naar smaak door.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.