Ba­na­nen­muf­fin met wal­no­ten

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer de bananen met de staafmixer of een vork. Meng in een kom het meel, de suiker, de walnoten, het bakpoeder en zout naar smaak. Meng in een andere kom de bananen, de margarine, het ei en de melk. Maak een kuiltje in de kom met het meelmengsel en schep het banaanmengsel erin. Roer het banaanmengsel vanuit het midden met een garde door het meelmengsel. Verdeel het deeg over de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 25 min. goudbruin en gaar.

Tip:

U kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.