Bri­o­che (ei­er­brood)

  • bijgerecht
  • 12 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 12 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • brioche- of tulbandvorm ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kopje suiker oplossen in 1 eetlepel lauwwarm water. Gist toevoegen, omroeren en ca. 2 minuten laten staan. Met vork eieren loskloppen. Boven kom bloem zeven, zout langs rand strooien. Boter en eieren toevoegen. Met mixer met kneedhaken mengen en gistoplossing erbij schenken. Kneden tot soepel deeg ontstaat. Deeg in kom afdekken met vochtige theedoek en ca. 30 minuten laten rijzen. Deeg doorkneden. Briochevorm invetten. Deeg kort doorkneden, klein stukje deeg afnemen en hiervan bolletje draaien. Deeg in vorm leggen en bolletje op midden leggen. Afdekken met theedoek en opnieuw ca. 20 minuten laten rijzen.
  2. Oven voorverwarmen op ca. 200 ºC of gasovenstand 4. Vorm in midden van oven schuiven. Oven na ca. 10 minuten terugschakelen naar ca. 175 ºC of gasovenstand 3 en nogmaals ca. 20 minuten bakken. Vorm boven rooster keren en brioche laten afkoelen.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.