Fri­can­deau met to­nijn­sa­la­de en ci­troen­may­o­nai­se

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
4 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom tonijn mengen met olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes, 1 el citroensap en 2 el olijfolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Afgedekt minstens 30 min. in koelkast zetten, zodat smaken kunnen intrekken.
  2. In kom mayonaise mengen met mosterd, 2 el citroensap en zout en peper naar smaak. Plakjes fricandeau op grote serveerschaal rangschikken. Gemarineerde tonijn erover verdelen en hier en daar lepel citroenmayonaise erop scheppen. Rest van mayonaise apart erbij geven. Schaal bestrooien met peterselie.

Tip:

Eet u liever geen rauwe vis, dan kunt u de tonijn ook eerst in een (grill)pan rosé bakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.