Olij­ven­dip

Lekker bij vlees of op ciabattabrood, deze dip van groene olijven met kappertjes, peterselie, chilipeper en knoflook.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Lekker bij vlees of op ciabattabrood, deze dip van groene olijven met kappertjes, peterselie, chilipeper en knoflook. 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de olijven uitlekken en pureer samen met de kappertjes grof in een keukenmachine. Snijd de peterselie fijn. Doe het olijvenmengsel in een kommetje en voeg de mayonaise, peterselie en chilipeper toe. Pers de knoflook erboven en roer door. Breng op smaak met zout.

combinatietip:

Lekker bij groentespiesen, kalfsschnitzels, Catalaanse worstjes en op warm ciabattabrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Olijvendip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Olij­ven­dip

1
1
  • 240 g groene olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes

Laat de olijven uitlekken en pureer samen met de kappertjes grof in de keukenmachine.

2
2
  • 4 el peterselie
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl chilipeper

Snijd de peterselie fijn. Doe het olijvenmengsel in een kommetje en voeg de mayonaise, peterselie en chilipeper toe.

3
3
  • ½ teen knoflook

Pers de knoflook erboven en roer door. Breng op smaak met zout.

combinatietip:

Lekker bij groentespiesen, kalfsschnitzels, Catalaanse worstjes en op warm ciabattabrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.