Cho­co­la­de­punt­jes met Kaap­se goud­bes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quiche- of lage taartvorm (doorsnede 18 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. 'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen. Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is gesmolten. Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen. Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen. Koekjes door chocolade scheppen. Mengsel in vorm schenken. Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke taartpunt er een heeft). Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
  2. Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden. Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen. Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.