Cho­co­la­de­fon­due

Het liefst zou je er met je vingers in dippen, maar wij raden toch aardbeien, mandarijn en cake aan.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het liefst zou je er met je vingers in dippen, maar wij raden toch aardbeien, mandarijn en cake aan. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • chocoladefonduepotje
  • fonduevork

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breek de chocolade in stukjes. Laat in een steelpan au bain marie smelten (pannetje in pan met kokend water zetten tot chocolade smelt, goed roeren tot gladde chocoladesaus ontstaat). Open intussen de 'lampionnetjes' van de goudbessen voorzichtig en vouw deze omhoog. Was de aardbeien (kroontjes niet verwijderen). Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Snijd de cake in blokjes en schenk de chocolade in het fonduepotje. Prik aan tafel het fruit en de cake aan een vork of satéstokje en doop in de chocolade.

combinatietip:

Ook lekker met banaan, pitloze druiven of ananas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 10-11

Chocoladefondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­fon­due

1
1
  • 200 g bittere chocolade

Breek de chocolade in stukjes.

2
2

Laat in een steelpan au bain marie smelten (pannetje in pan met kokend water zetten tot chocolade smelt, goed roeren tot gladde chocoladesaus ontstaat).

3
3
  • 100 g Kaapse goudbessen
  • 100 g aardbeien

Open intussen de 'lampionnetjes' van de goudbessen voorzichtig en vouw deze omhoog. Was de aardbeien (kroontjes niet verwijderen).

4
4
  • 2 mandarijnen
  • 4 plakken roombotercake

Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Snijd de cake in blokjes en schenk de chocolade in het fonduepotje.

5
5

Prik aan tafel het fruit en de cake aan een vork of satéstokje en doop in de chocolade.

combinatietip:

Ook lekker met banaan, pitloze druiven of ananas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.