Dik­ke room­bo­ter­spe­cu­laas stap-voor-stap

  • gebak
  • 2 stuks
  • 1.085 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 35 min. wachten
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 2 stuks
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bakmeel boven kom zeven en omscheppen met basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met twee messen in bloemmengsel tot kleine korrels snijden.
  2. Geheel met koele hand snel tot soepel deeg kneden. Als deeg te droog is wat melk erdoor kneden. Deegbal in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in koelkast laten rusten.
  3. Oven voorverwarmen op 175 °C. Deegbal op met bakpapier beklede bakplaat uitrollen of uitdrukken tot lap van 1-2 cm dik. Speculaas in midden van oven in ca. 35 min. gaar en bruin laten worden.
  4. Speculaas uit oven nemen, laten afkoelen en in grove stukken breken.

Tip:

Speculaasvariatie 1: amandelen geven speculaas net iets extra's. Kneed door het deeg de inhoud van 1/2 zakje amandelschaafsel (à 45 g) of strooi erover (deeg eerst bestrijken met eetlepel melk). Of druk 1/2 zakje garneeramandelen (à 65 g) in een mooi patroon in het deeg.

Tip:

Speculaasvariatie 2: breng in een pan een laag water aan de kook, zet het vuur laag en hang een hittebestendige kom of kleinere pan in de pan. Laat 200 gram verbrokkelde witte chocolade met 2-3 eetlepels slagroom hierin al roerend smelten. Dip de speculaasbrokken een voor een in de gesmolten chocolade en leg ze op een vel bakpapier, zodat de chocolade weer stolt.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 1.085 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 162 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.