Scam­pi met pa­pri­ka-knof­look­saus

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Van bol knoflook onderkant afsnijden. Olie in kleine steelpan schenken en bol knoflook erin zetten. Olie en knoflook afgedekt 10-15 min. op matig vuur verwarmen tot knoflook zacht is. Scampi ontdooien en droogdeppen. Van knoflookolie uit steelpan 3 el overdoen in koekenpan. Teentjes van bol knoflook loshalen, velletjes verwijderen. Teentjes tussen duim en wijsvinger boven steelpan uitknijpen. Paprika en kruiden met knoflook mengen en geheel nog 5 min. zachtjes bakken. Wijn erbij schenken en 10 min. afgedekt laten sudderen. Met staafmixer of in keukenmachine knoflook-paprikamengsel pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zeezout en peper. Koekenpan met knoflookolie verhitten. Scampi erdoor scheppen en op matig vuur in 3-5 min. bakken tot scampi gaar en mooi rose zijn. Pittig op smaak brengen met versgemalen chilipeper en zout. Lekker met groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.