Olij­ven­muf­fins met pa­pri­ka

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C voor. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng de olijven, 2/3 van de paprika en naar smaak chilipeper erdoor. Maak in het midden een kuiltje.
  2. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los. Roer de tapenade en de melk erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
  3. Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes en strooi de rest van de paprikablokjes erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.