Pe­ren in es­pres­so­si­roop met mas­car­po­ne

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan (waar 4 peren naast elkaar in passen) 500 ml water aan de kook brengen. Peren schillen, steeltje laten zitten. Suiker, kardemom en espressopoeder in kokend water oplossen. Vuur laag draaien en peren rechtop in espressosiroop zetten. Met deksel schuin op pan peren ca. 15 min. zachtjes tegen de kook aan houden (pocheren), tot ze zacht zijn. Peren in siroop laten afkoelen (minstens 1 uur), regelmatig omwentelen zodat ze mooi gelijkmatig bruin kleuren.
  2. Mascarpone over vier borden of grote schaal verdelen. Peertjes rechtop in mascarpone zetten. Enkele lepels espressosiroop rond elke peer druppelen. Koeken (met deegroller) grof verkruimelen en koekkruim losjes erover strooien.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.