Zuur­kool-cho­ri­zo­stamp­pot

Geef Hollandse stamppot eens een Spaans accent met chorizo.

(242)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geef Hollandse stamppot eens een Spaans accent met chorizo. 4 personen
3 242

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en spoel af. Kook de aardappelen met zout in ca. 20 min. gaar. Kook in een andere pan de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm in een steelpan melk en boter op laag vuur. Stamp de aardappelen met het melkmengsel tot een smeuïge puree.
  3. Snijd de chorizo in blokjes en hak de groene olijven grof. Meng de zuurkool door de puree en verbrokkel de geitenkaas erboven. Schep de chorizo en olijven erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.515 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkool-chorizostamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-cho­ri­zo­stamp­pot

1
1
  • 1¼ kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en spoel af. Kook de aardappelen met zout in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 500 g kruidenzuurkool

Kook in een andere pan de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 100 ml melk
  • 25 g boter

Verwarm in een steelpan melk en boter op laag vuur. Stamp de aardappelen met het melkmengsel tot een smeuïge puree.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

4
4
  • 125 g chorizoworst
  • 50 g groene olijven zonder pit

Snijd de chorizo in blokjes en hak de groene olijven grof.

5
5
  • 125 g zachte geitenkaas

Meng de zuurkool door de puree en verbrokkel de geitenkaas erboven. Schep de chorizo en olijven erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.