Cho­co­ba­na­nen

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 128

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de bananen, snij ze elk in 6 stukken en steek in elk stuk een cocktailprikker.
  2. Zet een pan met water op het fornuis en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en hang in de pan een kleinere pan of een vuurvaste schaal. Breek boven deze pan de chocolade in stukken. Blijf erin roeren tot de chocolade gesmolten is.
  3. Leg het vel bakpapier klaar op een groot bord. Doop de stukjes banaan in de chocolade tot ze helemaal ermee bedekt zijn. Leg ze op het bakpapier en strooi er dan meteen wat M&M's over. Zet de bananen even in de koelkast, dan wordt de chocolade snel hard.
  4. Spuit op vier bordjes een toef slagroom. Leg er telkens 3 chocobananenprikkers naast. Smullen maar!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.