Flens­jes met krie­ken­saus

Deze pannenkoekjes eet je met kersen, een bol vanilleroomijs en een saus van Belgisch bier. Smullen maar!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Deze pannenkoekjes eet je met kersen, een bol vanilleroomijs en een saus van Belgisch bier. Smullen maar! 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een steelpan het helft van het bier, de helft van de vanillesuiker, de suiker en 1 mespunt kaneel aan de kook. Voeg de kersen toe en warm 3 min. mee. Roer het aardappelzetmeel met het water glad en bind de saus hiermee.
  2. Roer in een kom de bloem, het ei, de rest van het bier, de rest van de vanillesuiker en 1 mespunt kaneel tot een glad beslag.
  3. Verhit in een kleine koekenpan steeds een klontje boter en bak 4 flensjes van het beslag.
  4. Verdeel de flensjes over de borden en verdeel de kersen, saus en het ijs erover. Bestrooi met de poedersuiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Flensjes met kriekensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flens­jes met krie­ken­saus

1
  • 188 ml kriekbier
  • 4 g vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 1 mespunt gemalen kaneel

Breng in een steelpan het bier, de vanillesuiker, de suiker en de kaneel aan de kook.

2
  • 300 g kersen
  • 2 tl aardappelzetmeel
  • 1 el kraanwater

Voeg de kersen toe en warm 3 min. mee. Roer het aardappelzetmeel met het water glad en bind de saus hiermee.

3
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 187 ml kriekbier
  • 4 g vanillesuiker
  • 1 mespunt gemalen kaneel

Roer in een kom de bloem, het ei, bier, de vanillesuiker en kaneel tot een glad beslag.

4
  • 25 g boter

Verhit in een kleine koekenpan steeds een klontje boter en bak 4 flensjes van het beslag.

5
  • 4 bollen vanilleroomijs
  • 1 el poedersuiker

Verdeel de flensjes over de borden en verdeel de kersen, saus en het ijs erover. Bestrooi met de poedersuiker. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.