Grie­zel­koek­jes

Wat is er nu leuker dan samen bakken? Jij het deeg, je kinderen de uitsteekvormpjes.

  • gebak
  • 24 stuks
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Wat is er nu leuker dan samen bakken? Jij het deeg, je kinderen de uitsteekvormpjes. 24 stuks
4 118

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • koekvormpjes
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter. Meng de boter en suiker in een kom en klop de eieren erdoor. Kneed de kaneel, bloem en het zout erdoor. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dik. Steek er met de koekvormpjes figuurtjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.
  3. Roer 2 el water door 200 g poedersuiker, zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Bestrijk de koekjes met behulp van 2 theelepels met een dikke laag glazuur. Laat in ca. 20 min hard worden.
  4. Roer 1 tl water met de rest van de poedersuiker, zodat een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Voeg de cacaopoeder toe en roer door de rest van het glazuur.
  5. Vul een cornetje (spuitzakje) met het chocoladeglazuur en versier de koekjes.

variatietip:

Spookkoekjes: teken een spookje (en andere enge figuurtjes) op papier, knip dat uit en leg op het deeg. Snijd langs de rand van het papier het spookvormpje uit het deeg. Bak het spookkoekje in de oven en bedek het koekje met een laag wit glazuur. Maak daarna oogjes van het chocoladeglazuur met het spuitzakje, een satéprikker of een dun penseeltje.

bewaartip:

Je kunt de koekjes 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Griezelkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grie­zel­koek­jes

1
  • 175 g boter
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 el gemalen kaneel
  • 400 g bloem
  • 1 tl zout

Smelt de boter. Meng de boter en suiker in een kom en klop de eieren erdoor. Kneed de kaneel, bloem en het zout erdoor.

2

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
  • 2 g bloem

Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dik. Steek er met de koekvormpjes figuurtjes uit.

5

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.

6
  • 2 el kraanwater
  • 200 g poedersuiker

Roer het water door de poedersuiker, zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat.

7

Bestrijk de koekjes met behulp van 2 theelepels met een dikke laag glazuur. Laat in ca. 20 min hard worden.

8
  • 1 tl kraanwater
  • 50 g poedersuiker
  • 1 el cacaopoeder

Roer 1 tl water met de rest van de poedersuiker, zodat een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Voeg de cacaopoeder toe en roer door de rest van het glazuur.

9

Vul een cornetje (spuitzakje) met het chocoladeglazuur en versier de koekjes.

Tip: Je kunt ook een satéprikker of dun penseeltje gebruiken om te versieren.

10

Lekker!

variatietip:

Spookkoekjes: teken een spookje (en andere enge figuurtjes) op papier, knip dat uit en leg op het deeg. Snijd langs de rand van het papier het spookvormpje uit het deeg. Bak het spookkoekje in de oven en bedek het koekje met een laag wit glazuur. Maak daarna oogjes van het chocoladeglazuur met het spuitzakje, een satéprikker of een dun penseeltje.

bewaartip:

Je kunt de koekjes 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.