Pe­pe­r­o­na­ta (ge­stoof­de pa­pri­ka)

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, plastic zak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en grill de paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Laat de paprika’s in een afgesloten plastic zak 20 min. afkoelen, zodat het vel gemakkelijk te pellen is.
  2. Snijd de paprika’s in smalle reepjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 5 min. Voeg de paprika, bleekselderij, knoflook en tomatenblokjes toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 20 min. sudderen.
  3. Breng de peperonata op smaak met peper en zout en serveer (lauw)warm. Garneer eventueel met 1 el fijngesneden peterselie of basilicum.

Tip:

U kunt stap 1 een dag van tevoren bereiden. Bewaar de paprika?s tot gebruik in de koelkast.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.