Ge­bak­ken ka­bel­jauw in groe­ne saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doperwten in ca. 1 uur laten ontdooien. 2 dl water aan de kook brengen en bouillonblokje erin oplossen. Knoflook pellen en in stukjes snijden. In keukenmachine 2/3 deel van doperwten, knoflook, kruidenbouillon en wijn tot een gladde saus pureren.
  2. Kabeljauwfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. Vis door bloem wentelen. In koekenpan met antiaanbaklaag olie en 1 eetlepel boter verhitten. Kabeljauw in 6 à 7 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Intussen doperwtensaus op laag vuur verwarmen. Rest van doperwten erdoor roeren en in ca. 2 minuten gaar koken. 1 eetlepel boter door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen. Saus erover scheppen en garneren met peterselie. Rest van saus erbij serveren. Lekker met gebakken aardappels en (wortel)salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.