Ge­gril­de au­ber­gi­ne met kip­fi­let

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aubergine schoonmaken en in plakken van ca. 1/2 cm snijden. Plakken op rooster leggen en licht insmeren met olie. Lekbak onder rooster plaatsen. Groenten ca. 10 cm onder grill in ca. 10 minuten roosteren, halverwege keren. Intussen in droge koekenpan sesamzaad roosteren. In kom sesamzaadjes mengen met suiker en sojasaus. Kipfilet in zeer dunne reepjes snijden. Plakken aubergine over vier borden verdelen. Sesam-sojasaus erover verdelen. Kipfilet er middenop leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.