Sap­pi­ge pe­ren

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren en snij ze elk in 4 stukken. Snij het klokhuis eruit. Doe de stukken peer in een pan. Giet het diksap erover. Giet er dan zoveel water bij dat de peren ruim onder staan. Doe het halve kaneelstokje erbij.
  2. Zet de pan op het vuur, breng de peertjes aan de kook. Draai dan meteen het vuur laag. De peren mogen niet hard koken. Zorg ervoor dat het water niet te hard borrelt. Doe het deksel op de pan en stoof de peren gaar en mooi rood. Dat duurt ongeveer 1 1/2 uur.
  3. Je kunt de peren warm of koud eten. Een schepje van het kookvocht erover is lekker. Serveer er de patat bij.

Tip:

De 'Sappige peren' zijn erg lekker met een kipknots!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Sappige peren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sap­pi­ge pe­ren

1
1
  • 4 stoofperen
  • 100 ml diksap appel-zwarte bessen

Schil de peren en snij ze elk in 4 stukken. Snij het klokhuis eruit. Doe de stukken peer in een pan. Giet het diksap erover.

2
2
  • ½ kaneelstokje

Giet er zoveel water bij dat de peren ruim onder staan. Doe het halve kaneelstokje erbij.

3
3

Zet de pan op het vuur, breng de peertjes aan de kook. Draai dan meteen het vuur laag. De peren mogen niet hard koken.

4
4

Zorg ervoor dat het water niet te hard borrelt. Doe het deksel op de pan en stoof de peren gaar en mooi rood. Dat duurt ongeveer 1 1/2 uur.

5
5

Je kunt de peren warm of koud eten. Een schepje van het kookvocht erover is lekker. Serveer er de patat bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.