Man­go­mous­se

Door de lange vingers doet het een beetje denken aan tiramisu. Maar dan met zoete mango en limoen.

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Door de lange vingers doet het een beetje denken aan tiramisu. Maar dan met zoete mango en limoen. 4 personen
3 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de mango dun. Snijd het vruchtvlees langs de pit in plakken. Houd 1 plak mango apart en pureer de rest met het limoensap tot een gladde saus. Schep de helft van de saus in een kom. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Schep de kwark en het merg door de mangosaus. Meng het geheel tot een luchtige mousse in de keukenmachine. Schep de helft van de mangomousse in de coupes. Schep hierop de helft van de mangosaus. Verdeel de rest van de mousse en saus erover. Snijd de achtergehouden mangoplak in 4 repen. Garneer het dessert met lange vinger en een reep mango.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mangomousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­go­mous­se

1
1
  • 1 mango
  • 1 el limoensap

Schil de mango dun. Snijd het vruchtvlees langs de pit in plakken. Houd 1 plak mango apart en pureer de rest met het limoensap tot een gladde saus.

2
2
  • 1 vanillestokje
  • 500 g halfvolle kwark

Schep de helft van de saus in een kom. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Schep de kwark en het merg door de mangosaus.

3
3

Meng het geheel tot een luchtige mousse in de keukenmachine. Schep de helft van de mangomousse in de coupes. Schep hierop de helft van de mangosaus.

4
4
  • 4 lange vingers

Verdeel de rest van de mousse en saus erover. Snijd de achtergehouden mangoplak in 4 repen. Garneer het dessert met lange vinger en een reep mango.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.