Sui­ker­vin­ger­pud­ding

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk het fruitmelangesap in een diep bord en leg de lange vingers erin. Laat het sap 5 minuten intrekken. Bedek nu de bodem van de schaal met 12 lange vingers. Bij een ronde schaal moet je misschien van een paar lange vingers een stukje afbreken.
  2. Doe de custard in een kopje en roer de poeder met 5 eetlepels van de melk tot een glad papje.
  3. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer de suiker en de vanillesuiker erdoor. Als de melk kookt, schenk je de custard in kleine scheutjes erbij. Blijf goed roeren en laat het papje ongeveer 1 minuut zachtjes koken.
  4. Schenk de vanillepudding over de lange vingers. Dek de pudding af met plasticfolie. Laat de pudding op het aanrecht in ongeveer 1 uur afkoelen. Zet haar daarna minstens 1 uur in de koelkast om stijf te worden.
  5. Haal de folie van de pudding en versier haar met nog een aantal droge lange vingers. Verdeel de pudding over vier bordjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.