Artisjokken in sherrymarinade
185 kcal
20 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2 blikken
100 ml
2 teentjes
4 eetlepels
2 eetlepels
½ zakje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 04 - Het is weer pasen
Artisjokharten halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van olie verhitten. Artisjokharten 3-4 min. zachtjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Knoflook erdoor scheppen en nog 1 minuut meebakken. Sherry toevoegen en alles zachtjes doorstoven tot sherry bijna helemaal verdampt is. In schaal dressing kloppen van azijn, rest van olie en zout en peper naar smaak. Artisjokken en stoofvocht toevoegen, geheel ca. 30 minuten laten afkoelen. Peterselie erdoor mengen. Direct serveren of tot gebruik afgedekt bij kamertemperatuur bewaren.
Artisjokken in sherrymarinade

bijgerecht
8 personen
185 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Artisjokharten halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van olie verhitten. Artisjokharten 3-4 min. zachtjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Knoflook erdoor scheppen en nog 1 minuut meebakken. Sherry toevoegen en alles zachtjes doorstoven tot sherry bijna helemaal verdampt is. In schaal dressing kloppen van azijn, rest van olie en zout en peper naar smaak. Artisjokken en stoofvocht toevoegen, geheel ca. 30 minuten laten afkoelen. Peterselie erdoor mengen. Direct serveren of tot gebruik afgedekt bij kamertemperatuur bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 blikken artisjokharten
100 ml olijfolie extra vierge
2 teentjes knoflook
4 eetlepels droge sherry
2 eetlepels rode-wijnazijn
½ zakje verse peterselie




