Ar­ti­sjok­ken in sher­ry­ma­ri­na­de

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
4 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Artisjokharten halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van olie verhitten. Artisjokharten 3-4 min. zachtjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Knoflook erdoor scheppen en nog 1 minuut meebakken. Sherry toevoegen en alles zachtjes doorstoven tot sherry bijna helemaal verdampt is. In schaal dressing kloppen van azijn, rest van olie en zout en peper naar smaak. Artisjokken en stoofvocht toevoegen, geheel ca. 30 minuten laten afkoelen. Peterselie erdoor mengen. Direct serveren of tot gebruik afgedekt bij kamertemperatuur bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.