Lams­vlees­spie­sen met to­maat en pa­pri­ka

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • zeef
  • 4 lange metalen spiesen of 8 iets kortere

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui pellen en raspen. In zeef boven kom ui bestrooien met zout en vocht eruit drukken. Citroen uitpersen. Vlees in blokjes van ca. 4 cm snijden. Vlees in schaal doen en sap van ui en citroen en 2 eetlepels olie erover schenken. Bestrooien met tijm en peper. Alles door elkaar scheppen en vlees afgedekt ca. 2 uur in koelkast zetten. Paprika's wassen, schoonmaken en elk in 8 stukken snijden. Tomaatjes wassen.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand (of barbecue aansteken). Vlees, tomaatjes en blokjes paprika om en om aan spiesen rijgen. Bestrijken met rest van olie. Spiesen in ca. 6 minuten onder hete grill bruin en gaar bakken, af en toe keren. Lekker met pilav.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.