Groen­te­scho­tel met uit­smij­ter

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • ovenschaaltjes, doorsnede ca. 15 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. In pan water aan de kook brengen. Tomaatjes wassen en halveren. Van onderkant asperges 1/2 cm afsnijden. Van haricots verts puntjes afsnijden en in stukken snijden. Asperges en haricots verts in pan met kokend water ca. 2 minuten koken, afgieten en afspoelen onder koud water. Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. Ham in blokjes snijden. Plakjes chorizo in vieren snijden. Peterselie fijnhakken. Ovenschaaltjes invetten. Tomaatjes met snijkant naar beneden in schaaltjes leggen. Boven elk schaaltje 2 eieren breken. Asperges, haricots verts, paprikareepjes, hamblokjes en chorizoplakjes erop leggen en bestrooien met paprikapoeder en peterselie. Schaaltjes in midden van oven in 15 à 20 minuten bakken tot ei gaar is. Lekker met gebakken sneetjes witbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.