Si­ci­li­aan­se kwark­taart

(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans gebak 8 personen
3 170

Ingrediënten

Keukenspullen
  • langwerpig cakeblik (ca. 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vet de cakeblik dun in. Bedek de bodem met een deel van de lange vingers en sprenkel ⅓ van de Marsala erover. Breek de chocolade en hak de pistachenootjes fijn. Was de druiven en bewaar een klein trosje voor de garnering. Snijd de rest van de druiven in stukjes. Roer de ricotta los met de suiker. Roer de chocolade, nootjes en druiven door de ricotta.
  2. Boen de citroen goed schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Week de gelatine ca. 5 min. in ruim koud water. Breng het citroensap met de -rasp aan de kook. Knijp de gelatine uit en haal het citroensap met de -rasp van het vuur en los de gelatine erin op. Meng door de ricotta. Klop de slagroom stijf en spatel ⅔ van de slagroom door het ricottamengsel.
  3. Schep de helft van het ricottamengsel in de cakeblik, strijk glad en dek af met een laag lange vingers. Besprenkel met ⅓ van de Marsala. Schep de rest van het ricottamengsel erop en strijk glad. Dek af met lange vingers en sprenkel de rest van de Marsala erover. Dek de vorm af en laat de cassata in de koelkast ca. 4 uur opstijven.
  4. Stort de cassata op een schaal en bestrijk de bovenkant met de rest van de slagroom. Garneer met de achtergehouden druiven. Bestuif licht met de cacaopoeder. Snijd de cassata in ca. 8 plakken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Siciliaanse kwarktaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­ci­li­aan­se kwark­taart

1
1
  • 1 el olie
  • 150 g lange vingers
  • 2 el marsala

Vet de cakeblik dun in. Bedek de bodem met een deel van de lange vingers en sprenkel de Marsala erover.

2
2
  • 50 g extra bittere chocolade
  • 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes

Breek de chocolade en hak de pistachenootjes fijn.

3
3
  • 250 g witte druiven

Was de druiven en bewaar een klein trosje voor de garnering. Snijd de rest van de druiven in stukjes.

4
4
  • 250 g ricotta
  • 75 g witte basterdsuiker

Roer de ricotta los met de suiker. Roer de chocolade, nootjes en druiven door de ricotta.

5
5
  • 1 citroen
  • 4 blaadjes witte gelatine

Boen de citroen goed schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Week de gelatine ca. 5 min. in ruim koud water.

6
6

Breng het citroensap met de -rasp aan de kook. Knijp de gelatine uit en haal het citroensap met de -rasp van het vuur en los de gelatine erin op.

7
7
  • 250 ml slagroom

Meng door de ricotta. Klop de slagroom stijf en spatel ⅔ van de slagroom door het ricottamengsel.

8
8
  • 2 el marsala

Schep de helft van het ricottamengsel in de cakeblik, strijk glad en dek af met een laag lange vingers. Besprenkel met de Marsala.

9
9
  • 2 el marsala

Schep de rest van het ricottamengsel erop en strijk glad. Dek af met lange vingers en sprenkel de Marsala erover.

10
10

Dek de vorm af en laat de cassata in de koelkast ca. 4 uur opstijven.

11
11

Stort de cassata op een schaal en bestrijk de bovenkant met de rest van de slagroom. Garneer met de achtergehouden druiven.

12
12
  • 1 el cacaopoeder

Bestuif licht met de cacaopoeder. Snijd de cassata in ca. 8 plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.