Ti­ra­mi­su­taar­t

De Italiaanse klassieker in de vorm van een taart. Spectaculaire afsluiter van je (kerst)diner.

(1.938)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht De Italiaanse klassieker in de vorm van een taart. Spectaculaire afsluiter van je (kerst)diner. 10 personen
3 1938

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 18 cm, hoogte 9 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep het op de bodem van de springvorm. Druk aan tot een egale laag met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verwarm water in een steelpan en roer er 2 espressosticks en 100 ml Amaretto Cocktail door. Laat afkoelen. Week de gelatine 5 min. in koud water.
  2. Klop de slagroom met de basterdsuiker en de rest van de espressosticks in een ruime kom lobbig. Klop lepel voor lepel de mascarpone erdoor. Verwarm de rest van de Amaretto Cocktail in een steelpan, maar laat niet aan de kook komen. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de Amaretto Cocktail.
  3. Meng het gelatinemengsel door het mascarponemengsel. Schep 1/3 van het mascarponemengsel op de koekbodem. Doop 10 lange vingers een voor een in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel. Schep er 1/3 van het mascarponemengsel op. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg erop. Eindig met het mascarponemengsel. Dek af en laat 4 uur in de koelkast opstijven.
  4. Hak de chocolade in stukjes. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauwwarm, het moet nog wel vloeibaar zijn. Vouw ondertussen een cornetje.
  5. Verwijder de springvorm en zet de taart op een bord of plateau. Vul het cornetje of de spuitzak met chocolade. Spuit de chocolade op de rand van de taart en laat daarbij de chocolade onregelmatig langs de taart naar beneden druipen. Knip sterren van stevig papier en leg ze op taart. Bestrooi met cacaopoeder en verwijder voorzichtig de sterren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 141 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisutaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su­taar­t

1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2
  • 154 g Oreo-koekjes

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.

3
  • 50 g boter

Smelt de boter in een steelpan.

4

Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep het mengsel op de bodem van de springvorm.

5

Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

6
  • 100 ml kraanwater
  • 2 espressosticks
  • 100 ml Amaretto Cocktail

Verwarm het water in een steelpan en roer er de espressosticks en Amaretto Cocktail door. Laat afkoelen.

7
  • 4 blaadjes gelatine

Week de gelatine 5 min. in koud water.

8
  • 250 ml slagroom
  • 4 el lichtbruine basterdsuiker
  • 3 espressosticks

Klop de slagroom met de basterdsuiker en de espressosticks in een ruime kom lobbig.

9
  • 500 g mascarpone

Klop lepel voor lepel de mascarpone erdoor.

10
  • 100 ml Amaretto Cocktail

Verwarm de rest van de Amaretto Cocktail in een steelpan, maar laat niet aan de kook komen.

11

Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de Amaretto Cocktail.

12

Meng het gelatinemengsel door het mascarponemengsel.

13

Schep 1/3 van het mascarponemengsel op de koekbodem.

14
  • 10 lange vingers

Doop de lange vingers een voor een in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel.

15

Schep er 1/3 van het mascarponemengsel op.

16
  • 10 lange vingers

Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg erop. Eindig met het mascarponemengsel. Dek af en laat 4 uur in de koelkast opstijven.

17
  • 100 g pure chocolade 72%

Hak de chocolade in stukjes.

18

Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).

19

Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauwwarm, het moet nog wel vloeibaar zijn. Vouw ondertussen een cornetje.

Tip: Je kunt ook een spuitzak gebruiken.

20

Verwijder de springvorm en zet de taart op een bord of plateau. Vul het cornetje of de spuitzak met chocolade.

Tip: Wikkel een met heet water natgemaakte theedoek om de springvorm. De taart laat dan vanzelf los.

21

Spuit de chocolade op de rand van de taart en laat daarbij de chocolade onregelmatig langs de taart naar beneden druipen.

22

Knip sterren van stevig papier en leg ze op de taart.

23
  • 2 tl cacaopoeder

Bestrooi met cacaopoeder en verwijder voorzichtig de sterren.

24

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.