Ti­ra­mi­su met ker­sen

De klassieker is al zo verleidelijk. Maar van deze variant met kersen kun je helemaal niet afblijven!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht De klassieker is al zo verleidelijk. Maar van deze variant met kersen kun je helemaal niet afblijven! 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Houd enkele kersen achter voor de garnering. Halveer de rest en verwijder de pitten. Doe ze in een steelpan en voeg de sherry, 50 g basterdsuiker en het water toe. Breng aan de kook en laat de kersen 3 min. koken. Neem van het vuur, giet in een kom en laat afkoelen. Laat uitlekken, vang het vocht op. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt.
  2. Doe de eidooiers in een kom met de rest van de suiker en klop met een mixer in 4 min. tot een lichtgeel schuim. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de mascarpone en 6 el kersenkookvocht door het eidooierschuim. Spatel de slagroom erdoor. Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng ⅔ ervan door het mascarponemengsel.
  3. Breek de lange vingers doormidden. Doop de helft in het resterende kersenkookvocht en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en daarna de helft van de kersen. Doop de overige lange vingers in het kookvocht en maak zo nog een laag met de koekjes, de rest van het mascarponemengsel en de rest van de kersen.
  4. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de rest van de chocolade en de achtergehouden kersen.

Tip:

Door het gebruik van alcohol is dit recept niet geschikt voor kinderen. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 31 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisu met kersen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su met ker­sen

1
  • 400 g kersen

Houd enkele kersen achter voor de garnering. Halveer de rest en verwijder de pitten.

2
  • 150 ml medium sherry
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml water

Doe ze in een steelpan en voeg de sherry, de basterdsuiker en het water toe. Breng aan de kook en laat de kersen 3 min. koken.

3
  • 2 eieren

Neem van het vuur, giet in een kom en laat afkoelen. Laat uitlekken, vang het vocht op. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt.

4
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker

Doe de eidooiers in een kom met de suiker en klop met een mixer in 4 min. tot een lichtgeel schuim.

5
  • 125 ml slagroom
  • 250 g mascarpone

Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de mascarpone en 6 el kersenkookvocht door het eidooierschuim. Spatel de slagroom erdoor.

6
  • 100 g pure chocolade 72%

Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng ⅔ ervan door het mascarponemengsel.

7
  • 100 g lange vingers

Breek de lange vingers doormidden. Doop de helft in het resterende kersenkookvocht en bedek de bodem van de glazen ermee.

8

Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en daarna de helft van de kersen.

9

Doop de overige lange vingers in het kookvocht en maak zo nog een laag met de koekjes, de rest van het mascarponemengsel en de rest van de kersen.

10

Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de rest van de chocolade en de achtergehouden kersen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.