Ti­ra­mi­su met zo­mer­fruit

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 733 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 6 personen
3 105

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vierkante schaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren, klop de eidooiers en de suiker met een mixer in een kom in 5 min. tot een lichtgele crème. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop in een andere kom de mascarpone met de mixer los en schep de eiercrème erdoor.
  2. Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk de helft van het bessensap erover. Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Rasp de helft van de chocolade erover.
  3. Doop de rest van de lange vingers kort in de rest van het bessensap en verdeel ze over de chocolade. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en rasp de rest van de chocolade erover. Zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel het fruit over de tiramisu en serveer.
video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 733 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisu met zomerfruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su met zo­mer­fruit

1
1
  • 4 eieren
  • 75 g suiker

Splits de eieren, klop de eidooiers en de suiker met een mixer in een kom in 5 min. tot een lichtgele crème. De eiwitten worden niet gebruikt.

2
2
  • 500 g mascarpone

Klop in een andere kom de mascarpone met de mixer los en schep de eiercrème erdoor.

3
3
  • ½ pak lange vingers
  • 125 ml rodebessensap

Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk de helft van het bessensap erover.

4
4
  • 25 g chocolade extra puur 72%

Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Rasp de helft van de chocolade erover.

5
5
  • ½ pak lange vingers

Doop de rest van de lange vingers kort in de rest van het bessensap en verdeel ze over de chocolade.

6
6
  • 25 g chocolade extra puur 72%

Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en rasp de rest van de chocolade erover.

7
7
  • 500 g zomerfruit

Zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel het fruit over de tiramisu en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.