Ad­vo­caat­taart

Het zachte van de peer past perfect bij de romige advocaat.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het zachte van de peer past perfect bij de romige advocaat. 10 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier en bedek de bodem met de lange vingers. Klop de suiker met de boter licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de advocaat toe. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verhit 60 ml siroop van de peren in een steelpan. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de siroop. Voeg dit toe aan het advocaatmengsel, roer door en zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Laat de peren uitlekken en snijd ze in parten. Klop de slagroom stijf met suiker. Schep de helft van het advocaatmengsel op de lange vingers. Verdeel de slagroom erover en leg de peren erop. Schep de rest van het advocaatmengsel erop. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met de cacaopoeder.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Advocaattaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ad­vo­caat­taart

1
1
  • 87½ g lange vingers

Bekleed de springvorm met het bakpapier en bedek de bodem met de lange vingers.

2
2
  • 180 g witte basterdsuiker
  • 180 g boter
  • 3 eieren

Klop de suiker met de boter licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

3
3
  • 250 ml scharreladvocaat
  • 6 blaadjes gelatine

Voeg de advocaat toe. Week de gelatine 5 min. in koud water.

4
4
  • 882 g halve peren op siroop

Verhit 60 ml siroop van de peren in een steelpan. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de siroop.

5
5

Voeg dit toe aan het advocaatmengsel, roer door en zet tot gebruik in de koelkast.

6
6
  • 250 ml slagroom
  • 2 el witte basterdsuiker

Laat de peren uitlekken en snijd ze in parten. Klop de slagroom stijf met suiker. Schep de helft van het advocaatmengsel op de lange vingers.

7
7

Verdeel de slagroom erover en leg de peren erop. Schep de rest van het advocaatmengsel erop.

8
8
  • 2 el cacaopoeder

Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met de cacaopoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.