Ge­roos­ter­de to­nijn met pe­ter­se­lie en ci­troen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knoflook pellen en fijnsnijden. Peterselieblaadjes van stelen plukken en fijnsnijden. In kom peterselie, knoflook, olie en citroensap mengen. Tonijnsteaks in diep bord leggen en bestrooien met zout en cayennepeper. Steaks royaal besprenkelen met oliemengsel en bord afdekken met plasticfolie. Steaks ca. 30 minuten in de koelkast laten intrekken. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen. Ui pellen en fijnsnijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in lengte in vieren delen, zaadjes verwijderen en tomaten in blokjes snijden. In pannetje 2 eetlepels olie verwarmen en ui op laag vuur zacht bakken. Tomatenblokjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen. Grillpan verhitten, tonijnsteaks laten uitdruipen en steaks afhankelijk van dikte in 4 à 6 minuten op hoog vuur bruin en rosé grillen, halverwege keren. Achtergebleven marinade aan tomatensaus toevoegen en even meewarmen, niet meer laten koken. Tonijnsteaks over vier borden verdelen en saus erbij geven. Lekker met salade en gestoofde artisjokkenharten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.