Stoof­ge­recht met to­nijn, aard­ap­pel en to­maat

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovengrill voorverwarmen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Chilipepertje verkruimelen. Paprika's schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Tonijnsteaks in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Bouillonblokje in 1 dl kokend water oplossen; bouillon warm houden. In ruime pan met dikke bodem olijfolie verhitten. Ui, knoflook en chilipepertje toevoegen en geheel al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Paprika, aardappel en paprikapoeder toevoegen en geheel goed omscheppen. Witte wijn in pan schenken en tomaten uit blik boven pan door zeef wrijven. Visbouillon toevoegen en alles voorzichtig omscheppen. Geheel ca. 30 minuten zachtjes laten stoven tot aardappels gaar zijn; zo nu en dan omscheppen en eventueel nog extra wijn of visbouillon toevoegen als mengsel te droog dreigt te worden. Stukken tonijn aan beide kanten 1 minuut grillen. Gegrilde tonijn ca. 2 minuten meestoven met aardappel-groentemengsel. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Peterselie fijnhakken. Gerecht over vier diepe borden verdelen en garneren met peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.