In­do­ne­si­sche ge­hakt­bal­len met pit­ti­ge jus

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook en de selderij fijn. Snijd de garnalen fijn. Meng het gehakt met de garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar. Breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt ballen ter grootte van een pingpongballetje. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ballen hierin in 5-7 min. rondom bruin.
  2. Neem ballen uit de pan en houd warm. Roer op laag vuur de ketjap, citroensap, sambal en het water door het bakvet. Breng aan de kook en roer de aanbaksels goed los.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Indonesische gehaktballen met pittige jus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­si­sche ge­hakt­bal­len met pit­ti­ge jus

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes selderij
  • 125 g roze garnalen

Snipper de ui en snijd de knoflook en de selderij fijn. Snijd de garnalen fijn.

2
2
  • 500 g rundergehakt
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)

Meng het gehakt met de garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Draai van het gehakt ballen ter grootte van een pingpongballetje. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ballen hierin in 5-7 min. rondom bruin.

4
4
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el citroensap
  • 3 tl sambal oelek
  • 100 ml kraanwater

Neem ballen uit de pan en houd warm. Roer op laag vuur de ketjap, citroensap, sambal en het water door het bakvet.

5
5

Breng aan de kook en roer de aanbaksels goed los.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.