Krui­di­ge na­si goreng

(226)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 226

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Was de prei en snijd in smalle ringen.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de kipblokjes in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Strooi de komijn en koriander erover. Meng de prei en kool door de kip en laat in 5 min. beetgaar worden. Schep de rijst en de taugé erdoor en bak het gerecht op hoog vuur nog 3 min. Breng de nasi op smaak met de ketjap, sambal en zout.

combinatietip:

Lekker met pindasaus en atjar.

combinatietip:

Pindasaus: bak 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperst knoflookteentje kort in 1 el olie. Voeg 200 gram pindakaas toe en roer dit tot een gladde saus met water of kokosmelk. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met ketjap manis en sambal oelek.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kruidige nasi goreng

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge na­si goreng

1
1
  • 300 g snelkookrijst
  • 400 g kipfilet

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei

Snipper de ui en pers de knoflook. Was de prei en snijd in smalle ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 4 el olie

Verhit de olie in een wok en bak de kipblokjes in 2 min. rondom bruin.

4
4
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)

Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Strooi de komijn en koriander erover.

5
5
  • 150 g gesneden witte kool
  • 125 g taugé

Meng de prei en kool door de kip en laat in 5 min. beetgaar worden. Schep de rijst en de taugé erdoor en bak het gerecht op hoog vuur nog 3 min.

6
6
  • 4 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek

Breng de nasi op smaak met de ketjap, sambal en zout.

combinatietip:

Lekker met pindasaus en atjar.

combinatietip:

Pindasaus: bak 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperst knoflookteentje kort in 1 el olie. Voeg 200 gram pindakaas toe en roer dit tot een gladde saus met water of kokosmelk. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met ketjap manis en sambal oelek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.