Vis­sa­té met pit­ti­ge sa­té­saus

Wist je dat je allemansvriend saté ook heel goed met vis kunt maken? Zelfs pindasaus smaakt er lekker bij!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht Wist je dat je allemansvriend saté ook heel goed met vis kunt maken? Zelfs pindasaus smaakt er lekker bij! 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers
  • blender of keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de satéprikkers in water. Schil en snijd ondertussen de gember grof en snijd de sjalot in parten. Meng de gember, sjalot, komijn, koriander, kurkuma en olie in de keukenmachine tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Halveer de kabeljauwhaasjes in de lengte, dep goed droog met keukenpapier en bestrijk de repen met ⅓ van de pasta. Rijg de repen al zigzaggend aan de satéprikkers en laat afgedekt staan tot gebruik. Verhit een steelpan zonder olie of boter en fruit de rest van de currypasta 3 min. Voeg de limoenblaadjes en sambal toe en schep nog 1 min. om. Blus af met de kokosmelk en laat met de deksel op de pan 10 min. pruttelen.
  3. Voeg de pindakaas toe, verwarm op laag vuur en blijf roeren tot alles goed vermengd is. Neem van het vuur, schep de ketjap en het water door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kabeljauw (eventueel in delen) in 4 min. Keer halverwege. Serveer de vis met de pindasaus. Lekker!

combinatietip:

Lekker met limoen en koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 565 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid

Vissaté met pittige satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­sa­té met pit­ti­ge sa­té­saus

1

Week de satéprikkers in water.

2
  • 4 cm verse gember
  • 2 sjalotten

Schil en snijd ondertussen de gember grof en snijd de sjalot in parten.

3
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 2 el arachideolie

Meng de gember, sjalot, komijn, koriander, kurkuma en olie in de keukenmachine tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met zout.

4
  • 500 g kabeljauwhaasjes

Halveer de kabeljauwhaasjes in de lengte, dep goed droog met keukenpapier en bestrijk de repen met ⅓ van de pasta.

5

Rijg de repen al zigzaggend aan de satéprikkers en laat afgedekt staan tot gebruik.

6

Verhit een steelpan zonder olie of boter en fruit de rest van de currypasta 3 min.

7
  • 2 purutblaadjes
  • 1 tl sambal

Voeg de limoenblaadjes en sambal toe en schep nog 1 min. om.

8
  • 200 ml kokosmelk

Blus af met de kokosmelk en laat met de deksel op de pan 10 min. pruttelen.

9
  • 125 g pindakaas

Voeg de pindakaas toe, verwarm op laag vuur en blijf roeren tot alles goed vermengd is.

10
  • 1½ el ketjap manis
  • 50 ml koud water

Neem van het vuur, schep de ketjap en het water door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kabeljauw (eventueel in delen) in 4 min. Keer halverwege.

12

Serveer de vis met de pindasaus. Lekker!

combinatietip:

Lekker met limoen en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.