Mos­terd­soep

Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek.

(588)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek. 4 personen
3 588

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei. Gebruik alleen lichtgroen en wit deel. Snipper de prei fijn. Snipper de knoflook en ui fijn. Smelt boter in een pan. Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleren. Schep regelmatig om.
  2. Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur. Laat niet donker kleuren. Voeg water scheutje voor scheutje toe. Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.
  3. Voeg de bouillontabletten, wijn en het water toe. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Roer slagroom erdoor. Roer mosterd los met enkele el soep. Schenk mosterd al roerend bij de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker. Knip peterselie boven de soep fijn. Direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Mosterdsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­terd­soep

1
1
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot

Was de prei. Gebruik alleen lichtgroen en wit deel. Snipper de prei fijn. Snipper de knoflook en ui fijn.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 30 g boter

Smelt boter in een pan. Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleren. Schep regelmatig om.

3
3
  • 30 g bloem

Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur. Laat niet donker kleuren.

4
4
  • 3 dl kraanwater

Voeg water scheutje voor scheutje toe. Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.

5
5
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 dl kraanwater

Voeg de bouillontabletten, wijn en het water toe. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken.

6
6
  • 1 dl slagroom
  • 2 el dijonmosterd

Roer slagroom erdoor. Roer mosterd los met enkele el soep. Schenk mosterd al roerend bij de soep. Laat de soep niet meer koken.

7
7
  • 1 tl suiker
  • 2 takjes peterselie

Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker. Knip peterselie boven de soep fijn. Direct serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.