Spa­ghet­ti met knof­look­gar­na­len

Serveer romige pasta met smaakvolle gamba's en een kruidige tomatensalade en je hoort niemand meer.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Serveer romige pasta met smaakvolle gamba's en een kruidige tomatensalade en je hoort niemand meer. 4 personen
3 135

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Bestrooi de plakken met 4 el Italiaanse kruiden. Verdeel 3 el olijfolie, de azijn, peper en eventueel zout erover. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in een wokpan.
  2. Bak de knoflook ca. 2 min. Schep de knoflook uit de pan en houd apart. Roerbak al omscheppend de gamba's ca. 4 min. in de hete olie. Meng intussen de room culinair, knoflookplakjes, rest van de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door de spaghetti.
  3. Verdeel de spaghetti over de borden en leg de gamba's ernaast.

serveertip:

Serveren met tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 48-49

Spaghetti met knoflookgarnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met knof­look­gar­na­len

1
1
  • 300 g spaghetti
  • 750 g romatomaten
  • 50 g Italiaanse kruiden

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Bestrooi de plakken met 4 el Italiaanse kruiden.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook

Verdeel 3 el olijfolie, de azijn, peper en eventueel zout erover. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in een wokpan.

3
3
  • 500 g gamba's

Bak de knoflook ca. 2 min. Schep de knoflook uit de pan en houd apart. Roerbak al omscheppend de gamba's ca. 4 min. in de hete olie.

4
4
  • 200 ml room culinair

Meng intussen de room culinair, knoflookplakjes, rest van de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door de spaghetti.

5
5

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de gamba's ernaast.

serveertip:

Serveren met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.