Groen­te­rij­ke spa­ghet­ti bo­log­ne­se met Par­me­zaan

Tegen een goede Italiaanse pasta zeg je toch nooit nee?

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Tegen een goede Italiaanse pasta zeg je toch nooit nee? 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, het gehakt met de Italiaanse kruiden in 6 min. rul.
  2. Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, azijn, peper en eventueel zout toe en laat 10 min. op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook, voeg de spaghetti toe en kook deze in 4 min. beetgaar. Giet af en meng de spaghetti door de saus. Verdeel over borden en bestrooi met de kaas.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Farnese Fantini Sangiovese.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 960 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 108 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Groenterijke spaghetti bolognese met Parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­rij­ke spa­ghet­ti bo­log­ne­se met Par­me­zaan

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el (olijf)olie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, het gehakt met de Italiaanse kruiden in 6 min. rul.

2
2
  • 600 g Italiaanse roerbakmix

Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. mee. Schep regelmatig om.

3
3
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg de tomatenblokjes, azijn, peper en eventueel zout toe en laat 10 min. op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 500 g verse spaghetti all'uovo

Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook, voeg de spaghetti toe en kook deze in 4 min. beetgaar.

5
5
  • 90 g Parmigiano Reggiano poeder

Giet af en meng de spaghetti door de saus. Verdeel over borden en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.