Ge­vul­de pe­per­no­ten

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water en mix voor speculaas. Deeg met handen tot bal kneden. Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot pasta mengen. Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte) verdelen. Met duim holte in elk bolletje drukken. Holtes vullen met abrikozenmengsel. Deeg rond vulling dichtvouwen. Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde pepernoten erop leggen. Pepernoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen en serveren met (espresso)koffie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.