Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Griek­se sa­la­de

(175)waardeer
Een lekker grieks recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: trostomaten, groene paprika, rode paprika, komkommer, verse peterselie, rode ui, zwarte olijven zonder pit, kappertjes, oregano, olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper en witte kaasblokjes Grieks hoofdgerecht 2 personen 390 kcal
4 175

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Tomaten wassen en in partjes snijden. Paprika's wassen, schoonmaken en in dunne ringen snijden. Komkommer wassen en in plakken snijden. Peterselie fijn knippen en door tomaat, paprika en komkommer mengen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Uiringen met olijven en kappertjes over salade verdelen en omscheppen. Over twee borden verdelen. Oregano fijn knippen. In kom olie en azijn tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en oregano. Dressing over salade sprenkelen. Kaasblokjes over salade verdelen.

Tip

Ook lekker als lunchgerecht voor 4 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 390 kcal
  • Eiwit 16 g
  • Vet 32 g
  • Koolhydraten 10 g
Tags