Griek­se sa­la­de met yog­hurt­dres­sing

Je waant je even in Zuid-Europa met deze frisse explosie van smaken.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks bijgerecht Je waant je even in Zuid-Europa met deze frisse explosie van smaken. 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en meng met 5 el olie en de munt tot een marinade. Snijd de feta in de breedte in plakken van een ½ cm dik. Leg in een diepe schaal en besprenkel met de marinade. Laat staan tot gebruik, maar schep af en toe voorzichtig om.
  2. Snijd de uien in ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 2 cm breed. Besprenkel de ui, paprika en tomaten met de rest van de olie.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de ui en paprika 4 min. Keer halverwege. Gril de tomaten 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakken van een ½ cm breed. Snijd de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.
  5. Laat de feta uitlekken, maar vang de olie op. Meng de olie met de yoghurt en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.
  6. Zet de kom met dressing op een platte schaal en verdeel de feta, ui, paprika, tomaten, komkommer, jalapeñopeper en olijven over de schaal.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken. Bewaar de feta, groenten en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Ga dan verder met stap 6.

serveertip:

Serveer een salade ook eens in laagjes in een weckpot. Doe de dressing er apart bij.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Griekse salade met yoghurtdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se sa­la­de met yog­hurt­dres­sing

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 5 el Griekse olijfolie
  • 2 tl gedroogde munt

Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en munt tot een marinade.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 200 g feta

Snijd de feta in de breedte in plakken van een ½ cm dik. Leg in een diepe schaal en besprenkel met de marinade.

3
3
  • 2 rode uien

Laat staan tot gebruik, maar schep af en toe voorzichtig om. Snijd de uien in ringen.

4
4
  • 1 zak puntpaprikamix

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 2 cm breed.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 2 el Griekse olijfolie

Besprenkel de ui, paprika en tomaten met de olie.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de ui en paprika 4 min. Keer halverwege. Gril de tomaten 2 min. Breng op smaak met peper en evt zout.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

7
7
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakken van een ½ cm breed.

8
8
  • 1 jalapeñopeper

Snijd de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

9
9
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 el water

Laat de feta uitlekken, maar vang de olie op. Meng de olie met de yoghurt en het water tot een dressing.

10
10

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.

11
11
  • 100 g Kalamata-olijven zonder pit

Zet de kom met dressing op een platte schaal en verdeel de feta, ui, paprika, tomaten, komkommer, jalapeñopeper en olijven over de schaal.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken. Bewaar de feta, groenten en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Ga dan verder met stap 6.

serveertip:

Serveer een salade ook eens in laagjes in een weckpot. Doe de dressing er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.