Ru­co­la­s­ala­de

In vijf minuten op tafel deze salade met verse kruiden, tomaatjes, bosuitjes en fris zure dressing.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht In vijf minuten op tafel deze salade met verse kruiden, tomaatjes, bosuitjes en fris zure dressing. 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Knip de dille fijn. Meng in een kopje de azijn, peper, zout en de olie tot een dressing.
  2. Meng de rucolaslamelange met de bosui en tomaat in een slakom. Schep de dressing en dille erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Rucolasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ru­co­la­s­ala­de

1
1
  • 2 bosuitjes
  • 10 cherrytomaten
  • 5 g dille

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Knip de dille fijn.

2
2
  • 2 el rodewijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge

Meng in een kopje de azijn, peper, zout en de olie tot een dressing.

3
3
  • 75 g rucolaslamelange

Meng de rucolaslamelange met de bosui en tomaat in een slakom. Schep de dressing en dille erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.