Cour­get­te-wal­noot­sa­la­de

Door de courgette in dunne linten te snijden wordt deze salade extra feestelijk.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Door de courgette in dunne linten te snijden wordt deze salade extra feestelijk. 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Halveer de cherrytomaten. Meng de courgette met de tomaat, de helft van de olie en de basilicumblaadjes. Bestrooi met de walnoten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Pureer de knoflook met de rest van de olie met een staafmixer. Meng het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipspiesjes en ciabatta brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Courgette-walnootsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te-wal­noot­sa­la­de

1
1
  • 1 courgette
  • 500 g cherrytomaten

Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Halveer de cherrytomaten.

2
2
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 15 g basilicum

Meng de courgette met de tomaat, olie en de basilicumblaadjes.

3
3
  • 50 g walnoten

Bestrooi met de walnoten en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap

Pureer de knoflook met de olie met een staafmixer. Meng het citroensap en breng op smaak met peper en zout.

5
5

Besprenkel de salade met de dressing.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipspiesjes en ciabatta brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.