Pompoenkroketjes

85 kcal

45 min. bereiden

3.1/5

(48)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • keukenpapier


Griekenland - Griekenland

Aan de slag

  1. Pompoen in ruim water ca. 5 minuten koken. In zeef laten uitlekken. Pompoen met vork tot puree prakken. Ui pellen en heel fijn snipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Pompoenpuree zachtjes meebakken en vocht helemaal laten verdampen. Muntblaadjes fijn knippen. Eierdooier loskloppen. Puree laten afkoelen.

  2. Pompoenpuree mengen met eierdooier, kaas en munt. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Zoveel bloem erdoor roeren dat samenhangende massa ontstaat (ca. 5 eetlepels). Rest van olie verhitten in grote koekenpan. Van pompoenmengsel ca. 16 balletjes vormen. Balletjes licht door bloem wentelen en in gedeelten in hete olie goudbruin en gaar bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en direct serveren.

Wat vond je van dit recept?

Pompoenkroketjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig